Yönetim Düşüncesi Seminerleri-1
Bilgi ve Hikmet Sahiplerinden Yönetim Dersleri
Kurumsal Yönetim Akademisi (KYA) yönetim düşüncesi birikiminin anlaşılması ve günümüze taşınması amacıyla “Yönetim Düşüncesi Seminerleri” dizisinin ilki “Bilgi ve Hikmet Sahiplerinden Yönetim Dersleri” başlığında Prof. Dr. Ömer Dinçer ile başlattı. Yoğun katılımın gerçekleştiği seminerde yönetim tarihi ve kültüründen hareketle yönetim düşüncesi alanındaki özgün bilgi birikimini oluşturan temel metinler ve düşünürler üzerinde durularak yönetim düşüncesine giriş yapıldı.
Yönetim düşüncesi ve felsefesi arasındaki farklılığı vurgulayarak seminere başlayan Prof. Dr. Ömer Dinçer Çin, Hindistan, Mezopotamya, Mısır, Batı ve İslam dünyasındaki yönetim düşüncesine, bu düşüncelerin kırılma noktalarına, medeniyetlerin birbirleri üzerine olan etkisine değindi.
Yönetim düşüncesi ilk etapta bir “tavsiye” niteliğindeyken 1880’lere gelindiğinde arkasında yaklaşık on bin yıllık bilgi birikimine sahip bir bilim haline gelmiştir. Bilgi ve hikmet modern devlet ve kurumlar tarafından kullanılabilir mi? Geçmiş dönemlere ve medeniyetlere ait tavsiyeler bugün de geçerli mi? Modern ve geleneksel dönemdeki nasihatler örtüşüyor mu? Gibi sorular ile devam eden program daha sonraki seminerlerin de kapısı aralanmış oldu.