21 Mart 2019
10:00 - 17:00
İLKE Derneği
Kurumsal Gelişim Eğitim Programı ile sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin artmasına ve bu alanda çalışanların bireysel yetkinliklerinin gelişmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir.
Kurumsal Yönetim Akademisi tarafından 2016 yılında “kapasite geliştirme” motivasyonu ile başlayan program, 21-22-23 Mart 2019 tarihlerinde 8. kez düzenlenecektir. Etkinlik, yıl içerisinde Bahar ve Güz olmak üzere iki defa yurt içinde bir kez de yurt dışında düzenlenmektedir. Belirli tecrübenin ardından gelen kazanım ile birlikte programda teorik bilgi paylaşımının yanında proje yazma, haber bülteni yazma gibi pratik çalışmalar yapılmakta ve dersler katılımcı bir şekilde işlenmektedir.
Kurumsallaşma adımları atan, kurumsallaşmayı hedefleyen STK’lara yönelik, sıklıkla ihtiyaç duyulan alanların 6 ders olarak işlendiği programa bu sene eklenen “denetleme” ile birlikte ders sayısı 7’ye çıkarılmıştır.
KGEP'in Genel Hedefleri:
- STK’ların kurum olarak temel işlevleri hakkında bilimsel ve sistematik bilgi aktarmak,
- STK’ların yönetim sistemleri hakkında bilgi paylaşmak,
- STK’larda yönetim görevi olan çalışanların yönetim bilgi ve becerilerini artırmak,
- STK yöneticilerini bir araya getirerek STK’larda uygulanan yönetim sistemleri ve yaklaşımları üzerine düşünmek ve tecrübe aktarımı sağlamak.
KGEP'in Kapsamı:
- İş akış süreçleri oluşturma, kurumsal performans ölçümü, stratejik plan hazırlama, doğru bir organizasyonel yapı oluşturma, etkili toplantı yönetimi,
- Dijital ortamların: arama motorları, sosyal medya, e-posta hizmetleri vb. araçların STK'ların amaçları doğrultusunda daha etkin kullanımı,
- Gönüllülüğün motivasyonunu anlama, gönüllüyü kuruma çekme yolları, gönüllü ile daha verimli iş üretmek için hangi yol, üslup, tarzın benimsenmesi gerektiği,
- Proje tasarımı, proje planlaması, teklif hazırlanması, proje değerlendirmesinin püf noktaları,
- Medya iletişim stratejisi oluşturma, basın bülteni ve haber yazma, röportaj hazırlıkları,
- STK'lar için ulusal ve uluslararası fon kaynaklarına ulaşma ve bu fonların etkin kullanımı,
- Denetlemenin önemi, faydaları, gerekliliği, nasıl yapılması gerektiği gibi konularda bilgi paylaşımı.
Önemli Bilgiler:
- Program STK'larda yönetim görevinde bulunan profesyonel veya gönüllülere yöneliktir.
- Faaliyet gösterilen alan fark etmeksizin tüm STK'lar başvuruda bulunabilir.
- Program "kapasite geliştirme" eksenli tasarlandığı için tüm dersler bir bütünün parçasıdır ve hepsi aynı öneme sahiptir. Dolayısıyla katılımcıların 7 farklı eğitime de girmesi beklenmektedir.
- Programın verimli geçmesi adına kontenjan 25 kişi ile sınırlandırılmaktadır.
- Başvuruların alınmasının ardından aynı STK'dan başvuru sayısı, başvuranın daha önce aynı programa başvuruda bulunup mazeretsiz katılmama durumu ve çalışılan pozisyon gibi durumlar hesaba katılarak değerlendirme yapılmaktadır.
- Başvurular değerlendirildikten sonra 16 Mart Cumartesi başvuranlar katılım konusunda bilgilendirilecektir.
- Programa 3 gün eksiksiz katılım sağlayanlar sertifika töreninde "katılım sertifikası" almaya hak kazanacaktır.
- Önceki programa katılanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Başvurular form üzerinden alınmaktadır. Form olmadan herhangi bir şekilde başvuru kabul edilmemektedir.
- Program boyunca KYA tarafından öğle yemekleri ve ikramlar sağlanacaktır. Konaklama ve ulaşım maliyetleri il dışından katılanların taraflarınca karşılanması beklenmektedir.
- Kurumsal Yönetim Akademisi kar amacı gütmeden faaliyet göstermektedir dolayısıyla programda herhangi bir ücret talep edilmemektedir.